lørdag 8. oktober 2011

Første natt i hytta

Den første natta på Sisselrotkampen er unnagjort. Det var en anelse kaldt, akkurat passe primitivt og grååådig koselig!

Fra vindusmontering for et par uker siden
Vi har derimot ikke hatt vett til å forevige den koselige stemningen i gårkveld - der vi lå på hver vår sofa i skinnet fra et par fjøslykter med noen sjokoladeknupper, en skvett solo, "Kongen av Bastøy" på Mac´en og en snorkende Johanne i hjørnet. Eller kanskje var det nettopp det vi hadde - vett til å la blogg være blogg og fotos være fotos - på hytta!! Hyttefølelsen var uunngåelig... Uunngåelig var OGSÅ hyttefølelsen da vi hutrende tredde beina ned i småblaute joggesko og vannet lyngen i stummende mørke...et par ganger i løpet av natta. Eller da vi våknet litt utpå natta og med hakkende tenner, trippet over den iskalde betongen og tente et gassbluss på komfyren for å få tilbake litt varme. For joda: det VAR kaldt. Vi har foreløpig kun en liten parafinovn som varmekilde, og på grunn av faren for kullos (som jeg lærte litt om i gårkveld), slukket vi den da vi la oss. På det kaldeste var temperaturen såvidt under 13 grader...brrrrrr! Ikledd fornuftige mengder ull, sauskinnsfell og varm dyne, klarte derimot jentungen seg betraktelig bedre, og murmlet seg gjennom hele natta. Om noen skulle bli bekymret.

Neste overnatting BLIR når pipe og vedovn er på plass, og kanskje heller ikke før det faktisk er golv på plass. Men alt-i-alt sier vi oss fornøyd med første natt på egen hytte.

Små og store syns det er litt spennende å se på når bæssfar går amok med steinsvansen...
Progresjon ellers: på fredag hadde vi en supereffektiv dag med GOD hjelp fra far m/traktor. Vi fikk hentet pipe og lecamur, gravd høl i bakken til utedassen/boden og fylt igjen med grov stein. Om vi henger i strikken nå, så håper vi at det snart reiser seg et lite, gossint bygg med hjerte i døra.

1 kommentar:

  1. Ja, FOR noen uansvarlige foreldre :p

    Det hørtes kjempekoselig ut :)

    Her blir det nok bare campingvogn noen år til, men kaaaanskje en dag, så kan vi oppfylle hyttedrømmen vår vi også :) Det var de peeeenga da. (som blir prioritert på hest:D)

    klem, Maren

    SvarSlett